Досить соромитися: 5 секретів орального сексу

Особливості та техніки орального сексу 

Стаття призначена для аудиторії 18+  

Незалежно від того, новачки ви з партнером у сексуальних справах чи ні, наша стаття може бути вам корисною. У ній ми зібрали багато чого, що потрібно знати про оральний секс — важливі факти та практичні поради. 

Оральний секс — це сексуальна активність, пов'язана з використанням рота на інтимних ділянках партнера. Він може бути таким же приємним, як і секс із проникненням. А в деяких випадках навіть ефективнішим. Наприклад, для багатьох жінок це надійний спосіб відчути оргазм, оскільки він дає можливість більше стимулювати клітор, ніж секс із проникненням. 

Є різні типи орального сексу: 

  • Феляція, більше відома як «мінет». 
  • Кунілінгус — орально-вагінальний секс. Тобто стимуляція вульви (зовнішньої частини геніталій), піхви і клітора за допомогою рота.  
  • Анілінгус — орально-анальний секс, або «римінг». В анальному каналі, анальному отворі та сідницях є нервові закінчення, стимуляція яких може приносити задоволення. 

Оральні ласки можуть бути як основною дією, так і чудовою прелюдією. Головне, щоб обидва учасники діставали задоволення від процесу.   

Ось кілька способів, які допоможуть зробити партнеру приємно під час орального сексу:  

  1. Повільні рухи 

    Швидкість — це чудово, але в деяких випадках краще не поспішати. Наприклад, витратити від 15 до 30 секунд, щоби провести язиком від основи до кінчика пеніса або зверху вниз по клітору. Потім можна видихнути трохи теплого повітря на мокру доріжку, щоб посилити відчуття. 
     
    Крім того, жінкам часто потрібно більше часу, щоб розігрітися, тому поцілунки й ніжні дотики — чудова передумова орального сексу. Спробуйте спочатку стимулювати тіло партнерки. Наприклад, почати зі ступень або шиї та поступово просуватися до клітора. 
  1. Ласки із зав'язаними очима 

    Запропонуйте своєму партнеру або партнерці спробувати оральний секс із зав'язаними очима. Деякі сексологи зазначають, що це загострює і підсилює відчуття.  
     
    Торкайтеся ерогенних зон, використовуйте улюблені техніки — ефект від пестощів не змусить себе довго чекати.  
  1. Більше стимуляцій 

    Безумовно, губи і язик — це основні способи подарувати задоволення під час орального сексу. Але немає правил, які говорять, що потрібно обмежувати свою фантазію. 
     
    Ви можете додатково пестити ерогенні зони руками. Наприклад, стимулювати пальцями, одночасно проводячи язиком по клітору або кінчику пеніса. Також партнеру може бути приємно, коли ваші долоні ковзають тілом. Можна стискати або погладжувати внутрішню частину стегон або просто триматися за руки.  
     
    Секс-іграшки та інтимні масажери — також хороший спосіб любовних пестощів, зокрема й оральних, які є набагато цікавішими для обох. 

Пози для орального сексу 

У будь-якій справі важлива різноманітність, і секс — не виняток. І під час дослідження нових позицій для оральних пестощів важливий не тільки творчий підхід, а й комфорт.  

Акробатичні трюки та екзотичні пози, можливо, можуть виглядати захопливо на відео. Але в реальному житті секс буде в багато разів кращим, якщо всім учасникам зручно. Тому для інтимних ласк у ліжку обирайте пози, у яких вам буде комфортно протягом 20-25 хвилин.  

Також використовуйте подушки, щоб зробити позу зручнішою. Наприклад, покладіть їх під поперек і стегна тому, хто приймає ласки. Це полегшить вам доступ, і всім буде комфортніше. 

Хочете кардинально змінити ракурс і спробувати «сісти на обличчя»? Секрет у тому, щоб обережно опуститися вниз без тиску на обличчя партнера. Стегна потрібно утримувати на кілька сантиметрів вище. Така поза може відкрити абсолютно новий ракурс для оральних пестощів.  

Також є менш «радикальний» варіант. Чоловік сідає на ліжку, а жінка опускається на коліна так, щоб вульва була приблизно на рівні його обличчя. Так вона зможе контролювати інтенсивність орального сексу. А руки партнера в цей час залишаться вільними для додаткових ласк або мастурбації.  

Поза «69» дає змогу діставати задоволення одночасно. Чоловік лягає на спину, а жінка розміщується зверху, але в протилежному напрямку. У такий спосіб кожен може пестити свого партнера й отримувати ласки у відповідь. 

Ризики і правила безпеки 

Багато хто вважає, що оральний секс — це не повноцінний статевий акт. Такий підхід часто створює помилкове відчуття безпеки. Безумовно, завагітніти внаслідок оральних ласк неможливо. Однак можна отримати кишкову інфекцію та інфекцію, яка передається статевим способом.  

Оральний секс і ризик ІПСШ 

Отже, статевий акт із проникненням — не єдиний різновид сексу, пов'язаний із ризиком заразитися ІПСШ. Якщо не користуватися засобами захисту під час орального сексу, він також може призвести до неприємних наслідків. 

Найчастіше через оральний секс передаються: 

  • герпес 
  • вірус папіломи людини (ВПЛ) 
  • гонорея 
  • сифіліс 
  • трихомоніаз 

Крім того, є ймовірність заразитися ВІЛ, хламідіозом, гепатитом А, В або С. 

Тому під час орального сексу необхідно подбати про заходи захисту. Також важливо регулярно проходити медичне обстеження і знати, чи здоровий ваш партнер.  

Як убезпечити себе та партнера 

Щоб насолоджуватися оральним сексом без стресу й додаткового ризику, використовуйте бар'єрні методи захисту.   

Це може бути звичайний презерватив або кофердам — невеликий квадрат із тонкого латексного полотна. Його часто використовують у стоматології, тому також називають зубною прокладкою. Кофердам легко зробити самому: достатньо взяти презерватив і акуратно розрізати його збоку, щоб вийшла квадратна форма.   

Будь-який фізичний бар'єр між ротом і тілом допомагає запобігти передачі бактерій та інфекційних захворювань від людини до людини. Це простий спосіб зменшити ризик ІПСШ та кишкових інфекцій. 

На жаль, навіть бар'єрні методи не можуть забезпечити 100% ефективність у профілактиці ІПСШ. Але їхнє правильне застосування та додаткові заходи безпеки знижують ризик у багато разів:  

  • Обов'язково використовуйте презервативи та кофердами, якщо не впевнені, що ваш партнер здоровий, і під час близькості з кимось новим.  
  • Завжди перевіряйте, що презерватив цілий і термін його придатності не закінчився.  
  • Якщо ви використовуєте метод бар'єрного захисту, постарайтеся не пошкодити його зубами — це може призвести до розриву і втрати ефективності. 

А якщо в когось із вас є порізи або ранки в роті, то краще замінити оральний секс іншим способом дістати задоволення, поки все не заживе. 

Ще 5 порад для хорошого сексу 

  1. Подбайте про комфорт 

    Відчуття комфорту — ключовий момент, коли йдеться про сексуальне задоволення. Тому перш ніж почати, переконайтеся, що ви з партнером перебуваєте в затишному місці, де точно можна почуватися розслабленими. 
     
    Крім того, сексуальний стимул може спрацювати краще, якщо створити потрібну атмосферу. Наприклад, додати трохи романтики за допомогою ароматних свічок, м'яких подушок і музики.  
     
    Хоча в кожного може бути своє розуміння романтики. Обговоріть із партнером ваші сексуальні фантазії та бажання — можливо, саме це допоможе зробити оральні ласки незабутніми. 
  1. Не концентруйтеся на оргазмі  

    Багато хто вважає досягнення оргазму головною і єдиною метою близькості, тому концентрується тільки на ньому. Такий підхід може зіпсувати будь-який секс. А іноді — і стосунки між партнерами. 
     
    Але важлива не тільки кульмінація. Задоволення в самому процесі — в обіймах, поцілунках, дотиках, відчутті близькості. Пам'ятайте про це, і ваше ставлення до сексу та враження від нього може змінитися на краще. 
  1. Дослухайтеся одне до одного

    Будьте відверті: говоріть про свої вподобання, направляйте свого партнера, якщо це потрібно. І звісно ж, прислухайтеся до його бажань. 
     
    Також звертайте увагу на мову тіла й дихання. Наприклад, стегна дівчини можуть розповісти багато цікавого про її задоволення. Якщо вона робить кругові рухи або підіймає їх із ліжка, то, найімовірніше, їй дуже приємно. 
     
    І не соромтеся показувати своє задоволення. Ваші спокусливі вигуки й рухи у відповідь на ласки підбадьорюватимуть партнера, а також допоможуть зрозуміти, що вам подобається.  
  1. Використовуйте лубрикант  

    Лубрикант допоможе зробити пестощі ще ніжнішими та приємнішими. Для орального сексу вам можуть підійти лубриканти на основі натуральних компонентів, без олій, силіконів або інших добавок, небезпечних під час ковтання. 
     
    Крім того, є спеціальні гелі із приємним смаком і запахом. Наприклад, з ароматом і смаком солодких ягід, щоб усі отримали яскраві та зворушливі враження під час близькості. 
  1. Спробуйте ароматизовані презервативи 

    Ще один спосіб зробити оральний секс не лише безпечним, а і приємним — ароматизовані презервативи. Фрукти, ягоди, солодощі — експериментуйте та вибирайте те, що надихає найбільше.  

Отже, є різні різновиди орального сексу, техніки та способи дістати задоволення від нього. І всі вони можуть бути приємними. Але перш ніж перейти до активних дій, обговоріть із партнером ваші уподобання. Адже ключ до приємного досвіду й насолоди від близькості — спілкування.  

Обговорюйте, пропонуйте і пробуйте різні прийоми разом, адже секс — це творчість. І не забувайте про засоби захисту — піклуйтеся про своє здоров'я і здоров'я партнера. 

Ця стаття призначена тільки для загальної інформації і не може слугувати заміною консультації фахівця. З усіх питань, пов'язаних зі здоров'ям, завжди консультуйтеся з фахівцями. 

Джерела 

  1. Healthline. Everything You Need to Know About Oral Sex. By Adrienne Santos-Longhurst. Medically reviewed by Janet Brito, Ph.D., LCSW, CST: https://www.healthline.com/health/healthy-sex/oral-sex 
  2. Health. Everything You Need to Know About Oral Sex. By Gabrielle Kassel. Medically reviewed by Anju Goel, MD, MPH: https://www.health.com/condition/sexual-health/oral-sex 

Більше про кохання