Як довести її до оргазму

Як довести дівчину до оргазму  

Стаття призначена для аудиторії 18+  

Жінкам часто складніше досягти піку задоволення. У нашій статті ми зібрали цікаві факти про жіночу насолоду, а також поради сексолога Алікс Фокс про те, як довести дівчину до оргазму. 

Що ми знаємо про жіночий оргазм?  

Оргазм — це фізичний рефлекс. Він виникає, коли м'язи напружуються під час сексуального збудження, а потім розслабляються за допомогою серії ритмічних скорочень. Водночас виникає потужне відчуття фізичного задоволення і розрядки.  

За даними досліджень 95% гетеросексуальних чоловіків кажуть, що зазвичай завжди відчувають оргазм під час сексу. Кількість жінок, які також досягають кульмінації під час близькості, менша — лише 65%i. З’ясуємо, чому так відбувається і що може вплинути на оргазм дівчини. 

Як жінки досягають оргазму? 

Дослідники припускають, що сексуальна реакція розвивається поетапно. Є різні теорії із цього приводу, але здебільшого йдеться про 4 стадії:  

  • Збудження. До статевих органів приливає кров, підвищується чутливість, виділяється природна змазка. Також зростає частота дихання, ритм серцевих скорочень і артеріальний тиск. 
  • Плато. Приплив крові до нижньої частини піхви посилюється. З наближенням оргазму м'язи можуть сіпатися або скорочуватися. 
  • Оргазм — кульмінація процесу. Піхва ритмічно спазмує. Інтенсивність і характер відчуттів залежить від безлічі чинників. Наприклад, від ступеня збудження, способу стимуляції та особливостей організму загалом. 
  • Завершення або розрядка. Збудження поступово спадає. Натомість з'являється відчуття задоволення, розслабленості та приємної втоми.  

Зазвичай завершальний етап настає після оргазму. Але іноді ця фаза настає без кульмінації, просто на тлі сильного збудження. 

Крім того, на відміну від чоловіків, багато жінок майже одразу після розрядки можуть реагувати на додаткову стимуляцію і відчути ще один оргазм. 

Що впливає на жіночий оргазм? 

Є багато чинників, які можуть вплинути на сексуальну насолоду жінки. Серед них — фізичний та емоційний стан, гормональний фон, стосунки з партнером, попередні ласки та спосіб стимуляції. Наприклад, багато хто вважає, що жінки мають відчувати оргазм від сексу з проникненням. Насправді багато дівчат досягає кульмінації тільки під час стимуляції клітора.  

Деякі дослідження показують, що жінки з більшою ймовірністю відчували оргазм, якщо:  

  • отримали більше оральних пестощів, поцілунків і стимуляції руками;  
  • секс тривав довше;  
  • були задоволені стосунками з партнером;  
  • їх запитували, чого вони хочуть у ліжку.  

Також відіграють роль комфортні умови під час близькості, збудливі листування або розмови з партнером, сексуальна спідня білизна. Важливо пробувати нові пози або способи стимуляції, розігрувати фантазії та висловлювати любов під час сексуii. 

Чому оргазм важливий для обох партнерів? 

Під час оргазму виділяється гормон окситоцин та інші хімічні речовини, які можуть поліпшити самопочуття, викликати відчуття задоволення і розслаблення. Також окситоцин і тілесний контакт допомагає встановити емоційний зв'язок із партнером. 

Крім того, для багатьох чоловіків важливим є усвідомлення того, що партнерка проводить чудові моменти разом із ним в одному ліжку. Спостерігання і відчуття жіночого оргазму може бути неймовірно інтимним, дуже еротичним і глибоко єднальним досвідом. А розуміння того, що саме ви даруєте їй ці казкові емоції, істотно підвищує чоловічу самооцінку. 

Як довести дівчину до оргазму: 9 порад Алікс Фокс   

Алікс Фокс — лауреатка багатьох премій у галузі журналістики, телемовлення і статевої освіти. Вона вважає, що про секс потрібно говорити відверто. І що в кожного має бути доступ до правдивої інформації для вільного, здорового й щасливого статевого життя.  

Ось кілька порад від Алікс Фокс, які можуть допомогти чоловікам подарувати жінці задоволення. 

  1. Подбайте про безпеку та комфорт  

Часто здатність досягти оргазму залежить не тільки від фізичного, а й від емоційного стану дівчини. Якщо вона нервуватиме, поспішатиме або почуватиметься об'єктом оцінювання під час сексу, то навряд чи зможе дістати багато задоволення. 

Тому намагайтеся створити й підтримувати атмосферу захищеності та спокою. Це допоможе жінці розслабитися, бути сексуальною та вільною.  

Плануючи романтичний вечір:   

  • приберіть у спальні, оскільки безлад відволікає деяких людей; 
  • підтримуйте вдома комфортну температуру, якщо хочете, щоб у партнерки мурашки з'явилися не від холоду, а від насолоди;  
  • візьміть кілька подушок, які ви зможете підкласти їй під ноги, щоб забезпечити кращий доступ до точки G у положенні лежачи.  

Лайфхак: шовкові або хутряні наволочки на подушках можуть додати елемент сексуального дотику. 

  1. Прийміть душ разом

Спільний душ — це хороший варіант прелюдії. Він допомагає розслабитися і дарує відчуття чистоти та свіжості перед близькістю. А також може надати дівчині більше впевненості під час оральних пестощів 

У вагінальних виділеннях здорової жінки немає абсолютно нічого брудного, ганебного або некрасивого. Але тепла вода змиває будь-які комплекси із цього приводу. І крім того, після душу ваша кохана не хвилюватиметься, що пахне потом після довгого дня. 

  1. Не забувайте про поцілунки 

Не поспішайте переходити в зону нижче пояса. Спочатку поцілуйте її, довго і пристрасно.  

Поцілунки знижують тривогу і зменшують рівень кортизолу — гормону стресу. Також вони підвищують кількість серотоніну — «агента задоволення». Усе це допоможе вашій партнерці налаштуватися на нові пестощі. 

  1. Робіть комплементи її тілу 

На жаль, багато жінок під час сексу переживають про свій зовнішній вигляд і бояться, що їхні інтимні частини тіла мають негарний вигляд. Тому, коли ви перейдете до оральних пестощів або просто ближчого контакту — не соромтеся робити їй компліменти.  

Можете спробувати щось на кшталт: «О, твоє тіло таке розкішне». Давайте дівчині зрозуміти, що вам дуже подобається побачене, і їй буде простіше розслабитися і не соромитися своєї оголеності. 

  1. Пам'ятайте, що жінки люблять вухами 

Частіше говоріть партнерці приємне. Скажіть, що вона чудово пахне або що її аромат зводить вас із розуму. Адже запах і смак природних жіночих виділень — поширене джерело комплексів і тривоги під час сексу.  

Якщо дівчина все ще переживає через свої природні рідини, запропонуйте їй спробувати ароматизований лубрикант. Наприклад, інтимний гель-змазку Durex® Play Sweet Strawberry із солодким смаком та ароматом полуниці. Можливо, це допоможе їй розслабитися. 

  1. Обіцяйте не оргазм, а насолоду 

Обіцянки збудити дівчину до сквірту або довести до незабутнього оргазму можуть чинити тиск на вашу партнерку. Їй здаватиметься, що якщо вона не зможе досягти кульмінації, то розчарує вас або образить.  

Натомість скажіть щось на кшталт: «Я хочу, щоб тобі було максимально добре. Тому розкажи, що тобі подобається і що ти любиш найбільше». Нехай жінка говорить вам про свій настрій, смаки та бажання. Усе це допоможе знайти правильний підхід і подарувати більше задоволення. 

  1. Ставте правильні запитання  

Замініть запитання «Тобі так добре?» на більш конструктивний варіант. Адже дівчині навряд чи буде зручно відповісти «ні». 

Натомість спробуйте ставити запитання, на які неможливо відповісти коротким «так» або «ні». Ось кілька прикладів:   

  • «Сильніше чи м'якше?»   
  • «Швидше чи повільніше?»  
  • «Спробуємо іншу позу чи залишимося тут?» 

Так ваша партнерка зможе говорити те, що вона дійсно хоче, не боячись вас образити.  

І загалом, якщо жінка просить вас щось змінити під час сексу, не вважайте це критикою. Краще дайте відповідь: «Добре, я збирався зробити Х, але ти говори, як ти почуваєшся». Підтримуючи зворотний зв'язок, ви швидше зрозумієте, що допомагає їй дійти до оргазму. 

  1. Використовуйте музику для відліку часу

Щоб досягти оргазму, багатьом жінкам потрібно 20 хвилин або й більше. Тому не поспішайте закінчувати ласки. А щоб орієнтуватися в часі, не дивлячись на годинник, використовуйте свій плейлист.   

Увімкніть приємну музику і скажіть своїй партнерці: «Я буду пестити тебе, поки гратимуть наступні шість композицій». Це якраз приблизно 20 хвилин. Музика й розуміння, що насолода не обірветься раптово, допоможе їй розслабитися і діставати задоволення.  

  1. Зверніть увагу на товари для дорослих 

Відкрийте для себе можливості нових лубрикантів і презервативів. Наприклад, презервативи латексні із силіконовою змазкою DUREX® Intense Orgasmic (рельєфні презервативи, зі стимулювальним гелем-змазкою). Завдяки спеціальній текстурі вони можуть посилити стимуляцію. А лубрикант на поверхні дарує комбінований ефект холоду, тепла й поколювання. 

Звичайно, щоб довести дівчину до оргазму, часто потрібно більше, ніж хороший презерватив. Але подібні новинки в поєднанні з перерахованим вище можуть подарувати вашій партнерці казкові відчуття.   

Отже, жінці буває непросто відчути оргазм. Але турбота партнера і його щире бажання подарувати їй задоволення, а також техніки й позиції, які їй подобаються, дають більше шансів на досягнення кульмінації.  

Сподіваємося, що наша стаття і поради Алікс Фокс допоможуть вам знайти свій унікальний спосіб, як довести дівчину до оргазму. Адже по-справжньому хороший секс має приносити насолоду обом.  

Ця стаття призначена тільки для загальної інформації і не може слугувати заміною консультації фахівця. З усіх питань, пов'язаних зі здоров'ям, завжди консультуйтеся з фахівцями. 

Джерела 

Masters, William H.; Johnson, Virginia E.; Reproductive Biology Research Foundation (U.S.) (1966). Human Sexual Response. Little, Brown. 

David A Frederick, H Kate St John, Justin R Garcia, Elisabeth A Lloyd. Differences in Orgasm Frequency Among Gay, Lesbian, Bisexual, and Heterosexual Men and Women in a U.S. National Sample. 

Zawn Villines. Female orgasms: What you need to know. Medically reviewed by Janet Brito, Ph.D., LCSW, CST.  

Allison Conn, Kelly R. Hodges. Overview of Female Sexual Function and Dysfunction. 

Більше про кохання