Як правильно обрати презерватив?

Як підібрати презерватив: тонкощі безпечного сексу 

Стаття призначена для аудиторії 18+  

Презервативи були й залишаються одним із найпопулярніших видів контрацепції. Вони забезпечують захист від захворювань, що передаються статевим шляхом, але зберігають чутливість. Також вони доступні — контрацептив можна купити в будь-якій аптеці або в супермаркеті. Широкий спектр презервативів для різноманітного сексуального життя.  

Але як правильно підійти до питання вибору презерватива?  

Як вибрати презерватив: на що звернути увагу 

Довжина, ширина, товщина — здається, що про презервативи вже все відомо і всі вони практично однакові. Але це тільки на перший погляд. 

Щоб секс був по-справжньому комфортним, приділіть вибору презерватива трохи більше часу й уваги. Адже в кожного є свої анатомічні особливості та вподобання. 

Нині можна знайти презервативи різних розмірів, виготовлені з різних матеріалів. Вони можуть відрізнятися за товщиною — тонкі й ультратонкі для більшої чутливості та товстіші для поліпшеного захисту. 

Також випускають презервативи з додатковими ефектами: 

  • з рельєфною поверхнею; 
  • зі стимулюючим лубрикантом; 
  • з анестетиком; 
  • з різними ароматами, смаками тощо. 

Перед тим, як купити ту чи іншу пачку, дивіться не тільки на марку презерватива, а й на інформацію на упакуванні. Можливо, ви знайдете там багато цікавого й корисного. 

Як підібрати розмір презерватива? 

Зазвичай, що краще підібраний презерватив за розміром, то безпечніший і приємніший секс. Тому, купуючи нову пачку, звертайте увагу на два аспекти: 

Довжина — від 180 мм до 200 мм 

Короткий презерватив також може виявитися не тільки менш зручним, а й ненадійним. Через сильний натяг, кільце навколо основи презерватива може лопнути під час статевого акту. У результаті він стягнеться або порветься. 

Якщо презерватив занадто довгий, він може звисати зі статевого члена. Можливо, це не вплине на його ефективність, але може позначитися на комфорті. 

Ширина — від 52 мм до 57 мм 

Презерватив не має бути занадто тугим. Інакше він може спричиняти дискомфорт і лопнути в процесі. Це призведе до зниження ефективності презерватива і збільшить ризики отримати захворювання, що передається статевим шляхом (далі — ЗПСШ). 

Занадто вільний презерватив сидітиме мішкувато й може зіслизнути в найбільш невідповідний момент. Це збільшує ймовірність вагітності та зараження ЗПСШ.  

Правильно підібраний презерватив має щільно облягати статевий член, але без зайвого здавлювання. Важливо, щоб він зручно сидів по всій довжині. Водночас на кінчику має залишитися трохи вільного місця для еякуляції.  

Розміри презервативів Durex®  

Презервативи Durex® добре тягнуться, тому підходять для різних розмірів. 

Але для тих, кому стандартні презервативи завжди здаються надто тісними та короткими, розроблено Durex® Invisible XL - латексні із силіконовою змазкою (ультратонкі збільшеного розміру). Вони більші за стандартні, тому зручно сидітимуть.  

Якщо презервативи часто виявляються надто вільними, можливо, треба спробувати варіант меншого діаметра. Наприклад, презервативи латексні із силіконовою змазкою Durex® Invisible. Вони на 4 мм вужчі, ніж інші презервативи Durex®.  

Ширина вказана на пакуванні, поруч з іншими характеристиками. Просто знайдіть відповідний значок і виберіть відповідну ширину. 

Матеріал презервативів 

Презервативи можуть відрізнятися не тільки за розміром. Їх також роблять із різних матеріалів. 

Переважну більшість презервативів виготовляють із латексу. Але деякі бренди випускають варіанти без латексу, призначені для людей з алергією на цей матеріал або тих, хто просто його не любить. 

Отже, з’ясуємо плюси й мінуси кожного варіанта: 

  1. Латекс 

Дуже еластичний і тонкий матеріал. Водночас це ефективний бар'єр, який утримує сперму, захищає від бактерій і вірусів.  

Але варто знати дві особливості латексу: 

  • Він не передає тепло, що може трохи зменшити приємні відчуття. 
  • Стає менш міцним під впливом олій. Тому з латексними презервативами не можна використовувати масажні олії або змазки на олійній основі.  

Вибираючи презервативи з латексу, замініть продукти на основі олій лубрикантом на водній або силіконовій основі. Можуть підійти інтимний гель-змазка Durex® Naturals на основі компонентів натурального походження або інтимний гель-змазка Durex® Real Feel на основі силіконів. 

  1. Поліуретан 

Цей матеріал використовують у багатьох сферах, зокрема для виробництва презервативів. Зазвичай такі презервативи тонші за латексні і краще передають тепло. Також вони добре захищають від ВІЛ та інших захворювань, що передаються статевим шляхом.  

Однак поліуретан трохи поступається латексу в еластичності та гнучкості. Це робить поліуретанові презервативи трохи менш міцними, ніж латексні. 

  1. Поліізопрен 

За своїми властивостями поліізопрен мало відрізняється від латексу. Але в ньому відсутні специфічні білки, які можуть спричиняти в алергіків непереносимість.  

Поліізопренові презервативи трохи товщі за поліуретанові. Зате вони м'якші та природніші на дотик, навіть якщо порівняти з латексними.  

Якщо хочете переконатися, спробуйте безлатексні презервативи із синтетичного матеріалу із силіконовою змазкою Durex® Real Feel. Вони виготовлені з поліізопрену і створюють ефект «шкіра до шкіри». 

На що впливає товщина презерватива? 

Залежно від бажаного ефекту, можна вибрати презервативи таких категорій: 

Класичний захист 

Презервативи латексні із силіконовою змазкою DUREX® Classic надійні, міцні та водночас комфортні завдяки лубриканту та спеціальній анатомічній формі Easy-on. 

Плануєте активний відпочинок і нові знайомства? У такому разі потрібні презервативи з підвищеним рівнем надійності. Наприклад, презервативи латексні із силіконовою змазкою Durex® Extra Safe.   

Вони виготовлені з товстішого латексу, тому підходять для людей із вулканічним темпераментом. Вони створені для того, щоб ви могли розслабитися і насолоджуватися безпечним сексом, але водночас без жертв для комфорту й задоволення. 

Близькість і чуттєвість 

Вони розроблені спеціально для пар, які віддають перевагу чуттєвому контакту. Ефект «шкіра до шкіри» дає змогу насолоджуватися теплотою тіла партнера, відчути кожен момент і кожен рух. 

У лінійці Durex® є кілька видів подібних презервативів: 

  • презервативи латексні із силіконовою змазкою Durex® Elite (тонкі); 
  • презервативи латексні із силіконовою змазкою Durex® Invisible (ультратонкі); 
  • презервативи латексні із силіконовою змазкою Durex® Invisible Extra Lube — ультратонкі з додатковою змазкою, яка забезпечує більше комфорту; 
  • презервативи латексні із силіконовою змазкою Durex® Feel Thin (надтонкі). 

Обирайте той варіант, який сподобається найбільше.

Різноманіття та експерименти  

Сучасні презервативи — це не лише ефективний спосіб контрацепції. Виробники випускають багато цікавих варіантів, які можуть вплинути на відчуття під час сексу: посилити їх, прискорити досягнення оргазму або навпаки — уповільнити еякуляцію.   

Наприклад, у лінійці Durex® ви можете знайти презервативи: 

  1. З рельєфом 

Варіант для тих, хто хоче спробувати щось більш чуттєве. Презервативи латексні із силіконовою змазкою Durex® Pleasurmax (з ребрами і крапками) не тільки захищають, а і сприяють збільшенню стимуляції.  

Розташовані біля основи презерватива ребра додатково впливають на клітор. Точкова структура також впливає на відчуття партнера, що створює нові можливості для більшого задоволення. 

  1. Зі стимулювальним гелем для неї 

Презервативи латексні із силіконовою змазкою Durex® Intense Orgasmic (рельєфні, зі стимулювальним гелем-змазкою) можуть поліпшити секс для обох партнерів.  

Для неї на поверхню нанесено стимулювальний гель Desirex, який поширює тепло, відчуття прохолоди та поколювання. Для нього — анатомічна форма, яка робить секс комфортним і якісним. Адже задовольнити партнерку — це не менш важливо, ніж власні відчуття. 

  1. Для одночасного оргазму 

Полюбляєте різноманітність та експерименти? Спробуйте презервативи латексні із силіконовою змазкою Durex® Dual Extase (рельєфні з анестетиком). Це презервативи з ребрами і крапками на зовнішньому боці і з бензокаїном — місцевим анестетиком — всередині.  

Крапки й ребра можуть прискорити кульмінацію внаслідок додаткового стимулювання, а анестетик навпаки — уповільнює її. Подвійний ефект може збільшити шанси на одночасний оргазм для партнерів. 

Який Durex® обрати — вирішувати вам. Зрештою, можна спробувати різні варіанти, щоб визначити свого фаворита. 

Чому презервативи можуть втратити свою ефективність? 

Навіть якісні та правильно підібрані презервативи можуть втратити свою ефективність, якщо: 

  • їхній термін придатності закінчився;  
  • їх неправильно зберігали: на сонячному світлі, за занадто низької або високої температури;  
  • використовувати їх із неправильним змащенням, наприклад, наносити на латексні презервативи лубрикант на олійній основі. 

Також звертайте увагу на якість. Не використовуйте презерватив, який має дивний вигляд, став липким, нееластичним або крихким. Краще візьміть нову пачку.  

Крім того, не купуйте засоби контрацепції в місцях, де не дотримуються необхідних умов зберігання. Уникайте підробок. Перед покупкою переконайтеся, що упакування ціле й що термін придатності не закінчився. 

Отже, використання хороших презервативів може не тільки убезпечити, а й урізноманітнити сексуальне життя. Але не забувайте, що секс має приносити задоволення вам обом. Тому, перед тим, як вибрати презерватив, не забудьте обговорити свої бажання і можливі експерименти з партнером. 

Ця стаття призначена тільки для загальної інформації і не може слугувати заміною консультації фахівця. З усіх питань, пов'язаних зі здоров'ям, завжди консультуйтеся з фахівцями. 

Більше про кохання